...o nás ... technológia ...aktuálne produkty ...import - export ...kontakt
         
...niečo čo by ste mali vedieť o kvasenej kapuste  
Spracovanie hlávkovej kapusty technológiou kvasenia má na Slovensku dlhoročnú tradíciu a nie je tomu tak dávno, keď práve kvasená kapusta bola najdôležitejším zdrojom vitamínu C v zimných mesiacoch. Okrem vitamínu C kvasená kapusta obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín A, E, K, kyselinu nikotínovú a listovú.
Z minerálnych látok sú to draslík, vápnik, železo, horčík, síra, mangán, selén a fosfor.
Konzumáciou kvasenej kapusty teda zabezpečujeme pre náš organizmus prísun všetkých uvedených vitamínov a stopových prvkov a tým nielenže zvyšujeme jeho odolnosť, ale i účinne chránime naše telo pred vznikom rakoviny.
Tento protirakovinový účinok majú látky izotiokynáty, ktoré vznikajú z glykozinolátov
obsiahnutých v hlávkovej kapuste v procese mliečneho kvasenia.
         
           
kapustnica
  vodný extrakt z kvasenej kapusty upravuje chuť
k jedlu a trávenie. Liečivo pôsobí na pečeň, žlčník,
slezinu, reumatizmus a ateriosklerózu.
Častá konzumácia sa odporúča tiež cukrovkárom a astmatikom.
Obsah kyseliny mliečnej navyše zaručuje baktericídne vlastnosti a regeneruje organizmus.
       
späť na úvod
 
                     
 
2014 / Všetky práva vyhradené andaco s.r.o. / © megaprint.sk